Hvis dit toilet løber, er der mange penge at spare ved at få det stoppet. Måske er det ikke synligt, at det løber, men HOFOR har tre små tips til at tjekke, om du skyller penge og rent drikkevand ud i toilettet.

Foto ABW

Den 19. november er hvert år FNs internationale dag for toilettet. Ja, sådan en dag findes faktisk. Heldigvis har de fleste danskere deres eget toilet i privaten, men på verdensplan er der stadig millioner uden adgang til træk og slip. I HOFORs forsyningsområde er der ifølge Danmarks Statistik 437.843 private boliger med toilet – enten i eller udenfor boligen.

Hælder du penge i din kloak?
I anledning af toiletdagen sætter HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, fokus på toilettets fortræffeligheder. Og hvordan vi passer bedst på det. Du kan ende med at spare tusindvis af kroner ved at få ordnet et toilet, der løber – du kan tjekke om det løber sådan her:

  • Kig i overfladen efter uro
  • Kig bagest i toilettet, om der er kalkstriber – det er et tegn på, at toilettet løber
  • Sæt noget toiletpapir fast bagest i toilettet og tjek, om der løber vand ned på papiret.

Hvis du opdager, at dit toilet løber, så er der penge at spare. Selv når du ikke kan se det med det blotte øje, så kan der være op mod 6.000 kroner at spare, og hvis det løber, så du kan se det, kan der være helt op mod 10.000 kroner at spare på et år.

Vidste du at…

  • De første kloakker blev anlagt i Danmark i 1857
  • I HOFORs forsyningsområde er der omkring 3.000 km kloakrør under jorden og 437.843 privatboliger med toilet.
  • Det kan koste op mod 10.000 kroner ekstra årligt, hvis dit toilet løber – se filmen med serviettesten, der viser, hvordan du kan tjekke om toilettet løber på HOFORs youtubekanal (https://youtu.be/F576yAvx9x0)
  • Og husk nu: kun tre ting må komme i toilettet – lort, pis og papir

Kilde.