Tag på nye eventyr i Københavns forstæder med din helt egen guide i hånden.

Hvor ofte besøger man Københavns omegn: sydover mod Køge, Vestegnen, Tårnby og Dragør eller den nordlige omegn mod Ballerup, Værløse, Lyngby, Holte og Gentofte? Med bogen her får læseren inspiration til 22 cykel- og gåture i Københavns omegn og viser forstædernes mangfoldighed inden for arkitektur, kultur, historie og ikke mindst natur.

»Du kender sikkert nogle af forstæderne i Københavns omegn, måske bor du selv i en af dem, men hvor tit har du egentlig besøgt andre steder end dem, du kender godt?« Sådan indledes 22 ture i Københavns omegn som du skal på, der inspirerer til et væld af oplevelser.

Bogen er inddelt i to temaer: Kapitlerne i ’Besøg byen’ præsenterer hver sin forstad, mens ’Ud i det grønne’ har fokus på skov- og naturoplevelser. Temaerne er snoet ind i hinanden, for der er ikke langt til rekreative områder i forstæderne. I nord oplever du, at istidens tunneldale har betinget en naturlig byudvikling, mens byplanlæggerne på Vestegnen har planlagt by og natur.

Hver tur begynder og slutter ved en S-togsstation, så det er nemt at komme til og fra, og der er kort over alle ruter.

Fotograf: Per Krogh

Dorete Dandanell er cand.mag. i historie og dansk og Master i Socialt Entreperenørskab. Hun er formand for Historisk-topografisk Selskab for Lyngby-Taarbæk Kommune og leder af festivalen Historiske dage i Lyngby-Taarbæk.

Lene Skodborg er mag.art. i Europæisk etnologi. Hun har gennem godt 30 år arbejdet som museumsinspektør på bl.a. Nationalmuseet, Kroppedal Museum og Det Grønne Museum med forskning, formidling og rådgivning om bl.a. Storkøbenhavns historie og har fokus på udvikling af by og bolig, industri og grønne områder.

Kilde Frydenlund Bogforlag

Pr-foto Frydenlund Bogforlag