Gå på opdagelse i juni 2021

Havers hemmeligheder og skjulte stier
Gå gennem Indre by fra middelalderens og frem
Kunsten, krigen og kanalerne ved Københavns Havn
Rundt om Kongens Nye Torv og kongedatterens skæbne

Salte sild og ukendte sider af det gammelkendte København.

Med juni måned kommer der ugentlige ture med Historiske Højdepunkter gennem det gamle København. Guiden fortæller historien og byliv, bygninger, kunst og katastrofer gennem tiden. Vi starter på Rådhuspladsen ved fortrappen.
Torsdage kl. 16.00. Køb billet til 10.6.17.6 . – 24.6. og 1.7.
Lørdage kl. 11.00. Køb billet til 12.6.19.6. og 26.6.

Vil man i dybden og få historien fra starten, kan man tage med til Middelalderens København lørdag 5.6. Turen går ad gader og stræder, men bygger på de fund der er gjort i gamle skrifter og arkæologiske udgravninger.
Køb billet til lørdag 5.6. kl. 11.00.

Christianshavn er noget for sig. Der har vi også ture på lørdagene, fx turen om Tordensskjold 12.6 (se herunder), og en klassisk tur den 19.6. kl. 15.00. – Køb billet.

Åbne ture frem til 1.7.
Vores maksimale gruppestørrelse 20 personer + guide. Vi anbefaler ro og omtanke, så går alting bedre. Bestil via Billetto, skriv en e-mail til os eller bestil en privat tur .

Omkring Kongens Nytorv
Fredag 4.6. kl. 14.00 – Køb billet
Klaus Grundtvig viser omkring byens fornemmeste plads med det Kgl. Teater, palæer og akademi, og ind i sidegaderne i det gamle Øster Kvarter.

Frederiksberg – smutveje mellem gammel og nyt. Søndag 6.6. kl. 11.00. – Køb Billet . Vi følger historien gennem skjulte stier fra en landlig fortid til den tætte by af i dag. Turen går fra gamle Frederiksberg Station over Rådhus og kongeslot til de Små Haver ved Pile Allé. Guide er Mikkel Lindemark Holm

Jammers Minde
Tirsdag 8.6. kl. 16.00. – Køb billet
Historien om en kongedatter og om 1600-tallet på godt og ondt, særligt arven efter Christian IV. Mødested Gothersgade ved Nørreport Station. Med Paul Hartvigson.

Den Hemmelige Have på Østerbro. Torsdag 10.6. kl. 17-18.30. – Køb billet
Classens have var bygget for en industripioner fra 1700-tallet, med palæ, parkanlæg, fiskedam og skole. Se sporene på Indre Østerbro, i et område der senere blev både slagmark og boligkvarter.

Christianshavn med Tordenskjold for fulde sejl
Lørdag 12.6. kl. 13.00 – Køb billet
Oplev 1700-tallets aktive Christianshavn, der voksede ud i vandet i takt med verdenshandel og skibsbyggeri. Vi tager til fest med søhelten, og følger ham ud på den sidste fatale rejse.

Valby på Cykel, landsby, haverbyer og industri. Søndag 13.6. kl. 11-13. – Køb billet
Vi kommer vidt om Valby med Kirsten Winther. Hør om landsbyen der blev både industrikvarter, og forstad med grønne boligforeninger. turen er på cykel og starten er fra Valby Tingsted.

Kunsten på kajen. Søndag 13.6. kl. 11-13. – Køb billet
Jeanette Land Schou tager turen fra Kongens Nytorv vil Slotsholmen, med et blik på havnen og dens skulpturer, bygninger, rum og de gode historier der hører til. Start fra Kongens Nytorv.

Fælledparkens hemmeligheder. Onsdag 16.6. kl. 17-18.30. – Køb billet
Byens boltreplads gemmer på sjove, spændende og også blodige historier fra området, både før og efter 1908, hvor Fælleden blev til Fælledparken. Morten Lander Andersen guider. Start fra Metro Trianglen.

Fredensborg Slotshave – Rundvisning hver lørdag og søndag kl. 11.00 til 13.00 og frem
Fredensborg Guiderne viser rundt i anlægget med barokke alléer, smukke udsigter, grønne træer, særprægede monumenter og kongelige historier fra tre århundreder.
Køb billet på Billetto.

Fredensborg er i maj måned 2021 blevet hædret med den fornemme Europa Nostra pris for genskabelsen af den fornemme slotspark.
Læs mere her.

Copyright © 2021 Byvandring.nu, Alle rettigheder forbeholdt (citat med henvisning til hjemmeside).
Denne mail bliver sendt til jer, der har været på tur med www.byvandring.nu

Adresse:

Byvandring.nu

Baggesensgade 32, st. th.

København N 2200

Denmark

Add us to your address book

M eld dig fra nyhedsbrevet Opdatér din profil