Byvandring.nu – maj 2021 – ture til alle tidsaldre

Middelalder, Renæssance, Romantik og moderne tider
Vi går mod sommeren ad nye veje og gamle stier
Kunst ved vandkanten og en kunstner i sin tid
Byvandring nu laver ture i samarbejde

Nye ture fra guiderne hos Byvandring.nu

Morten Lander Andersen følger byens tidligste århundreder på en tur fra Rådhuset til Højbro Plads. Man kan se biskop Absalon begge steder, men der er mere til historien.
Jeanette Land Schou tager os omkring skulptur og arkitektur fra Kongens Nytorv og Akademiet langs Nyhavn og havnekajen indtil Christiansborg, hvor skiftende tider spejler sig i hinanden.
Maja Lykketoft fortæller om Dea Trier Mørchs liv som kunstner og Københavner gennem store dele af 1900-tallet på en vandring fra Nyhavn til Holmens Kirkegård.

Åbne ture til godt ind i juni
Vi har sat en maksimal gruppestørrelse på 25 personer + guide. Bestil defor gerne på forhånd via Billetto, eller bestil på e-mail . Coronapas er ikke påkrævet ved udendørs ture. Se program for flere Åbne Ture frem til ca. 15.6. på Billetto.

Herman Bangs Urolige År

Torsdag 13.5. kl. 11.00. – Køb billet
Fredag 14.5. kl. 15.00. – Køb billet
Vi følger med under Herman Bangs produktive år i København, fra det storslåede til det stille og fra det spektakulære til det skandaløse. Med Nina Bisgaard og Henrik Høyer. Mødested: Porten til Valkendorffs Kollegium.

Christianshavn Lørdagsvandring

Lørdag 15.5. og lørdag 29.5. kl. 14.00.
Tag den klassiske tur langs kanalerne og ind i nogle af kvarterets historier, baghaver og blinde vinkler. Mødested Christianshavns Torv. – Køb billet

Omkring Kongens Nytorv

Søndag 16.5. kl. 14.00. – Køb billet
Klaus Grundtvig viser omkring byens fornemmeste plads med det Kgl. Teater og Charlottenborg. Vi går ned ad sidegaderne og hører om de gamle butikker, og folk som Holberg og konger og dronninger, der havde deres gang og satte deres præg.

Det Gamle Frederiksberg – med Lars Lind
Torsdag 13.5. kl. 15.00. – Køb billet
Torsdag 20.5. kl. 15.00. – Køb billet

Få serveret historien på en tur i Frederiksberg Have, samt fortællinger om oltiden, tilflytterne, de kongelige, kunstnere, kroer, forlystelser, stolthed og selvstændighed, med slut ved rådhuset.

Nørrebro – Oprør og Oaser
Tirsdag 18.5. kl. 16.00. Køb billet
Det bliver “Den Attende” med flyvende sten og affyrede skud på Nørrebro 18.5. 1993. Paul Hartvigson beskriver både baggund og eftervirkninger i den aktivistiske bydel. Vi oplever også nogle af bydelens stille og skønne steder.

Brøndstræderne – Fremmede, fattige og forbrydere i det gamle København

Fredag 21.5. kl. 15.00. – Køb billet
Rakkerpak, druk, utugt og elenighed i en forsvunden verden mellem Kongens Have og Købmagergade. Mødested på Nørreport stationsplads ved Cafe Vivaldi.

Middelalderens København

Lørdag 22.5. kl. 11.00. – Køb billet
Vi må søge blandt skeletter og saltede sild for at se, om Saxo skriver sandheden om stadens ældste historie, fra da fiskerlejet Havn blev til København. Morten Lander Andersen udreder på en tur fra Rådhuspladsen til Gammel Strand.

Christianshavn – Litterær fodrejse

Lørdag 22.5. kl. 14.00.
Forfattere og poeter har beskrevet og hyldet Christianshavn, fra H.C. Andersen, Andersen Nexø, Ursula Andkjær Olsen, Kim Larsen og mange andre. Mødested Christianshavns Torv. – Køb billet

Romantik på Frederiksberg
Søndag 23.5. kl. 14.00. – Køb billet
Oplev følelsers storm, fortids glans og store ånder på en tur ad stier og alléer omkring Frederiksberg Have og i Søndermarken. Med Mikkel Lindemark Holm.

Indre Østerbros hemmeligheder
Pinsedag mandag 24.5. kl. 11.00. – Køb billet
Morten Lander Andersen fortæller om nogle af de mindre kendte sider af Østerbro, omkring bl.a. Parken og Brumleby. Mødested på Gunnar Nu Hansens Plads.

Kunsten på kajen – Nyhavn til Slotsholmen
Pinsedag mandag 24.5. kl. 14.00. – Køb billet
Billedkunstner og guide Jeanette Land Schou fører en tur i kunstens tegn fra Kongens Nytorv, forbi Nyhavn, langs kajen, hvor skulpturer og arkitektur har historier at fortælle

Jammers Minde
Tirsdag 25.5. kl. 16.00. – Køb billet
Historien om en kongedatter og om 1600-tallet på godt og ondt, særligt arven efter Christian IV. Mødested Gothersgade ved Nørreport Station. Med Paul Hartvigson o.a.

Dea Trier Mørch Mindevandring
Tirsdag 25.5. kl. 17.00. – Køb billet
Kunstneren og forfatteren ville være blevet 80 år i maj 2021. Litteraten Maja Lykketoft går en tur om hendes liv, værk og tid, fra barndomshjemmet i Nyhavn 37, over den Indre By og Røde Mor til Kartoffelrækkerne, hvor hun boede en stor del af sit liv, og til hendes grav på Holmens Kirkegård.

Byvandring.nu indgår i SAMARBEJDER, og giver kulturen ben at gå på.

GYLDENDAL. Byvandring.nu har arrangeret guidede ture for Gyldendal gennem Corona ud på den anden side. Turene handler om digtere som Dan T. og Tove D, Strunge, og andre kunstnere er på vej, fx. Søren Ulrik Thomsen. Turene inkluderer ofte en forfriskning, og man kan bestille relevante bøger, som vi bringer med til turens start. Find arrangementerne på Gyldendals Billetto-side . Vi vil stadig sætte litterære ture op som Åbne Ture, og laver dem også fo private grupper.

CPH:DOX. Thomas Warburg designede en vandring til at følge op på filmfestivallens visning af Banksy Most Wanted , om den legendariske og anonyme kunstner. Vores tur handler om Vesterbros gadekunst, hemmelige og offentlige aktivister, og kampen om facaderne og byens rum. Desværre var der udsolgt, før vi fik udsendt nyhedsbrev, men vi skal nok gentage turen i eget regi.

Copyright © 2021 Byvandring.nu, Alle rettigheder forbeholdt (citat med henvisning til hjemmeside).
Denne mail bliver sendt til jer, der har været på tur med www.byvandring.nu

Adresse:

Byvandring.nu

Baggesensgade 32, st. th.

København N 2200

Denmark