Byvandring.nu – slut april og maj 2021 – blomster, byvandringer, beretninger

Leonora Christina på vej mod sin skæbne, Herman Bang i jagt på tidsånden
Romantiske stier på Frederiksberg, barokke monumenter ved Fredensborg
Se sporene krigen satte på Vesterbro, ved Rådhuspladsen og på Amager
Røverhistorier, sømandsskrøner, sporskifter og amiralindens leveråd

I maj måned har vi premiere på nye ture om mennesker og steder i historien.

Leonora Christina fortæller i Jammersminde , hvordan fortiden kan erindres, for at den kan udholdes. Hendes liv i 1600-tallet begyndte som priviligeret kongedatter i Rosenborg Have, og kom til at rumme magtkampe, intriger, eksil og 22 år i Blåtårn. Vores tur følger hendes vej, kommer forbi Christian IV’s enestående bygningsværker og hører om den tunge arv efter kongen, der ville det hele.

Romantik på Frederiksberg. Følg med ad svungne stier på en følelsesfuld vandring i Frederiksberg Have og Søndermarken, hvor revolutionens, krigens og romantikkens stormskyer tårnende sig op over kongeslot og hytter på Valby Bakke omkring år 1800. Her fandt Adam Oehlenschläger det gamle guld, og de store ånder mødtes i Bakkehuset.

Heman Bangs Urolige År. ”Intet at håbe, efter have glemt alt” er mottoet på busten af Bang på Skt. Annæ Plads. Byvandringen følger ham gennem en omtumlet tid for ham og København, med jagt på anerkendelse, sensationer, slotsbrand (men stadig med øje for de stille eksistenser), og udfordret af censur, skandale, lommesmerter og nervøse sammenbrud.

Læs mere om maj måneds nyheder.

Et udvalg af åbne ture frem til 1.6.
Gruppestørrelsen fra 21.4 er max. 20 personer + guide, og vi opfordrer til omtanke (og til inspiration og indlevelse). Bestil på forhånd via Billetto, skriv en e-mail til os eller bestil en privat tur .

Nørrebro – Oprør og Oaser
Tirsdag 20.4. kl. 16.00. Køb billet
Tirsdag 27.4. kl. 16.00. Køb billet
Gang i gaden og hygge i baggården på indre Nørrebro. Start på Skt. Hans Torv med Paul Hartvigson.

Vesterbro gør Modstand med Thomas Warburg.
Lørdag 24.4. kl. 14.00. – Køb billet
Vesterbro og tyskerne var på kant med hinanden fra dag ét. Hør om hårde tider, rationering, sortbørs, solidaritet, strejke, sabotage og hvad der førte til Folkestrejken. Start fra Carlsberg Station.

Christianshavn Lørdagsvandring – Litteraturen

Lørdag 24.4. kl. 14.00.
Mange forfattere har boet på Christianshavn og er blevet inspireret. Jeannie Krysiak har fundet citater frem fra Martin Andersen Nexø og andre, som har beskrevet bydelen i bøgerne. – Køb billet

På opdagelse på Banen
Søndag 25.4 kl. 11.00. – Køb billet.
Søndag 2.5 kl. 11.00. – Køb billet.
Se Jernbanebyen ved Otto Busses Vej med DSB’s gamle værksteder, hør om fremtidsplanerne og besøg Årstidernes økologiske butik Banegaarden.

Det Gamle Frederiksberg – med Lars Lind
Torsdag 29.4. kl. 15.00. – Køb billet
Torsdag 13.5. kl. 15.00. – Køb billet
Torsdag 20.5. kl. 15.00. – Køb billet

Få serveret historien på en tur i Frederiksberg Have, samt fortællinger om oltiden, tilflytterne, de kongelige, kunstnere, kroer, forlystelser, stolthed og selvstændighed, med slut ved rådhuset.

De Skød en Stikker med Paul Hartvigson.
Fredag 30.4. kl. 14.00. – Køb billet
De sidste måneder af besættelsen så blodige og bitre opgør, der brød ind i dagligdagen, også på Amager. Vi tager afsæt i et digt af Klaus Rifbjerg. Start ved Ingolfs Kaffebar, Ingolfs Allé 3.

Christianshavn Lørdagsvandring

Lørdag 1.5. kl. 14.00.
Tag den klassiske tur langs kanalerne og ind i nogle af kvarterets historier, baghaver og blinde vinkler. Mødested Christianshavns Torv. – Køb billet

Mennesker i Modstandskampen i Sundbyerne
Fredag 1.5. kl. 12.00. – Køb billet
Fra 1943 voksede modstansbevægelsen. Hvordan blev den organiseret, og hvad var der på spil? Paul Hartvigson stiller skarpt på Amager, hvor både borgerlige og kommunister gik i kamp. Mødested Amager Bio. Øresundsvej 6.

Emma Gad – Takt, tone og kvindekamp

Tirsdag 4.5. kl. 14.00. – Køb billet
Admiralinde Emma Gad kunne gennemskue sin samtid, skabe en karriere og vise respekt for andre og en enorm energi at øse af. Få nogle leveråd, og hør om kvindeaktivisme og kreativitet omkring år 1900, med Nina Bisgaard. Fra Holmens Kirke.

Hvor skete det? Krigen i Indre By.
Onsdag 5.5. kl. 16.00. –Køb billet
Rådhuspladsen var et knudepunkt i Københavns og scene for dramatiske begivenheder under Besættelsen. Winnie Ebert guider midt i byens historie om terror, modstand og dagligdag.

Romantik på Frederiksberg

Torsdag 6.5. kl. 14.00. – Køb billet
Søndag 9.5. kl. 14.00. – Køb billet
Søndag 23.5. kl. 14.00. – Køb billet
Oplev følelsers storm, fortids glans og store ånder på en tur ad stier og alléer omkring Frederiksberg Have og i Søndermarken. Med Lone Jepsen.

Jammers Minde

Tirsdag 11.5. kl. 14.00. – Køb billet
Tirsdag 25.5. kl. 14.00. – Køb billet
Historien om en kongedatter og om 1600-tallet på godt og ondt, særligt arven efter Christian IV. Mødested Gothersgade ved Nørreport Station. Med Paul Hartvigson o.a.

 

Del på sociale medier