I dag fredag den 26. marts blev det afsløret, hvem der i år kan kalde sig årets energihelt. Den ambitiøse varmemester Dennis Christensen løftede trofæet i vejret, da HOFOR i dag afholdt Den Gyldne Termostat – og i år blev det afviklet som et digitalt arrangement.

“Dennis Christensen har over en årrække arbejdet målrettet for at optimere energiforbruget hos beboerne og erhvervslejemålene i foreningen på Nørrebro. Det er gjort med stor ildhu, og der er vist imponerede besparelser samtidig med, der er ført en eksemplarisk drift”, lød blandt andet nogle af de rosende ord til energihelten fra Nørrebro.

Det var en glad og stolt varmemester, der tog imod vinderdiplom, buket og Den Gyldne Termostat 2021.

HOFOR hylder hverdagens energihelte
Siden 2015 har HOFOR afholdt prisfesten Den Gyldne Termostat, der er en hyldest og anerkendelse af de mange driftsfolk, ejendomsansvarlige og varmemestre, der bevæger sig rundt i varmekældrene rundt om i hovedstadsområdets bygninger og institutioner. Dagligt gør disse folk en stor indsats på energioptimering til gavn for både økonomi og miljø.

“Vi er rigtig glade for, at vi kan holde denne energitradition med Den Gyldne Termostat i hævd, trods corona stadig er en ubuden gæst. Derfor blev begivenheden i år et digitalt et af slagsen, men stadig med fuld fokus på de mange folk, der gør en energimæssig forskel og sikrer bedre udnyttelse af energipotentialet”, fortæller sektionsleder i Kundeløsninger hos HOFOR Emil Ziyanak.

Fem om kampen til trofæet
Tidligere år har der været indstillet tre nominerede til prisen. I år var feltet for første gang udvidet til fem kandidater, da feltet af energihelte i år var ekstra stærkt.

Alle fem nominerede har vist imponerede resultater, sikret store besparelser og opnået en langt bedre udnyttelse af både varme og afkøling. Alt sammen indsatser, der ikke alene kommer de enkelte ejendomme og institutioner til gavn, men tæller positivt på den samlet CO2-udledning.

Den Gyldne Termostat er indstiftet af HOFOR, og vinderen findes i samarbejde med Københavns Kommune og Bygningsstyrelsen. Selve prisen er sponsoreret af Danfoss.

De fem nominerede til Den Gyldne Termostat 2021:

Søren Storm: Driftsansvarlig for A/B Skibelunden, Jyllingeveje 3-5 m.fl., Vanløse. Nomineret for sin indsats for at optimere ejendommens anlæg og sikre bedre energiudnyttelse. Indsatser, der har nedsat energiforbruget markant.

Lise Nøhr Frandsen: Driftsansvarlig for E/F Store Kongens Gaard, Store Kongensgade 63 A m.fl., København K. Nomineret for sin indsats med et nyt anlæg, der har sikret et lavt energiforbrug uden at gå på kompromis med beboernes komfort.

Rasmus Knudsen: Driftsansvarlig for A/B Stampesgade/Reventlowsgade, Reventlowsgade 22, Vesterbro København. Nomineret for sit store initiativ, drive og resultater. Der er skabt en reduktion af energiforbruget og forbedring af afkølingen i ejendommen.

Justina Thorning Clark: Formand for A/B Søblik, Kjeld Langes Gade 7-7A, København K. Nomineret for sin indsats for at få reduceret energiforbruget og forbedring af afkølingen. Flotte resultater for en ejendom fra 1876 og et mønstereksempel for andre.

Dennis Christensen: Driftsansvarlig for A/B Tagensgård I og II, Tagensvej 116 – 126, Nørrebro København. Nomineret for at have skabt resultater over en årrække ved at nedsætte forbruget og sikret besparelser til ejendommen uden at gå på kompromis med komfort hos lejemålene.
Dennis Christensen blev vinderen af Den Gyldne Termostat 2021.

Del på sociale medier