Ny samarbejdsaftale betyder, at unge hjemløse får plads i de bærebygtige containerboliger i CPH Village. Det oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Onsdag underskrev socialborgmester Mia Nyegaard en samarbejdsaftale CPH Village, som betyder, at SOF kan begynde at anvise unge hjemløse til bæredygtige containerboliger på Otto Busses Vej. Boligerne er såkaldte udslusningsboliger, hvor kommunen giver et huslejetilskud, så de unge får tag over hovedet.

Aftalen indeholder mulighed for, at SOF kan anvise to boliger i det kommende byggeri. I aftalen er der også mulighed for antallet af udslusningsboliger til unge hjemløse kan udvides på længere sigt, både i det aktuelle byggeri og i takt med at CPH Village får mulighed for at etablere flere studieboliger.

Containerboligerne opføres på lejede grunde flere steder i København og der er en række små studiesamfund bygget op omkring boligerne.

”I dag tog vi endnu et skridt i kampen for at bekæmpe hjemløshed i København, da vi kunne underskrive samarbejdsaftalen. Aftalen er den første af sin slags, og den giver os mulighed for at henvise hjemløse til nogle boliger, der tidligere har været uden for rækkevidde. Da vi i den grad mangler boliger til hjemløse, ser et stort potentiale i udslusningsboliger som et værktøj til at bekæmpe hjemløshed, og jeg vil arbejde for at få endnu flere boliger til rådighed”, siger Mia Nyegaard.

De unge bliver klar til uddannelse
For at en ung hjemløs er i målgruppen for en udslusningsbolig, er det væsentligste, at den unge skal være i uddannelse indenfor relativt kort tid. Derudover har de unge en slags kontaktperson i SOF, som de altid kan benytte, hvis der skulle opstå problemer. Ellers kan de unge have støtte fra forvaltningen i form af fx en ungementor, hjemmevejleder eller en ICM-indsats fra Hjemløseenheden.

”Jeg vil gerne give en stor tak til Michael og Frederik fra CPH Village for at gå ind i samarbejdet med et åbent sind og være med til at løfte et socialt ansvar. Vi starter med to boliger, men er enige om, at samarbejdet skal udvides, hvis alt går som forventet. Vi arbejder benhårdt for at udvide målgruppen for boligerne, så endnu flere hjemløse kan få tag over hovedet. For ufrivillig hjemløshed hører ikke til i et velfærdssamfund som vores”, siger Mia Nyegaard.