Region Hovedstaden åbner i dag for nye tider til vaccination i alle vaccinationscentre mandag og tirsdag i uge 7. Kommuner tilbydes udkørende vaccination – eller reserverede tider til en samlet vaccination. Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Borgere fra vaccinationsmålgruppe 2, 5 og 6, der sidder og venter med en invitation til vaccination fra eBoks eller brev, kan nu gå ind og booke en af de 7.000 tider, der i dag er oprettet på vacciner.dk

Tiderne er reserveret til inviterede borgere fra gruppe 2, 5 og 6, der endnu ikke har fået deres 1. stik.

Læs Sundhedsstyrelsens definition af målgrupperne på deres hjemmeside

Lokale tilbud
Desuden vil Region Hovedstaden tilbyde kommunerne enten udkørende vaccination, så de svageste borgere kan få et tilbud tættere på deres bopæl – eller nogle reserverede tider så kommunerne kan samle og transportere deres ældre borgere hen til et vaccinationscenter.

De lokale vaccinationstilbud tilrettelægges på samme måde som vaccinationer på plejecentre. Det vil sige, at regionen leverer vacciner, farmakonomer, udstyr og værnemidler til vaccinatør mv. De praktiserende læger vaccinerer og registrerer. Kommunerne sørger for de praktiske rammer og transporten af borgere. Disse tilbud planlægges også i hverdagene i uge 7.

Fakta – målgrupper

  • Gruppe 2 – Personer med alder ≥ 65 år som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp.
  • Gruppe 5 – Udvalgte personer med tilstande og sygdomme, som medfører særligt øget risiko for alvorligt forløb ved COVID-19.
  • Gruppe 6 – Udvalgte pårørende til personer med særligt øget risiko for et alvorligt forløb ved COVID-19 eller pårørende, som er en uundværlig omsorgs- eller plejeperson.