Du kan miste 20.000 kroner på et år, hvis dit toilet løber. HOFOR opfordrer forbrugerne til at stoppe de løbende toiletter. “Det er langt sjovere at bruge pengene på julegaver end at skylle dem ud i toilettet. Og bedre for miljøet,” siger vandspare-rådgiver Mette Hansen fra HOFOR.

Har du tjekket om dit toilet løber? Hvis det gør, så hælder du faktisk penge lige ned i kloakken. Selv når du ikke kan se det med det blotte øje, kan der være op mod 6.000 kroner at spare om året. Og løber det, så du kan se det, kan besparelsen nå helt op imod 20.000 kroner.

Pas på hvis toilettet løber, foto: HOFOR

Både din pengepung og vores fælles miljø vil sætte pris på, at de løbende toiletter stoppes i en fart.

Selvom det ikke er synligt, at toilettet løber, har HOFOR tre små tips til at tjekke, om du skyller penge og rent drikkevand ud i toilettet:

1. Kig i overfladen efter uro.
2. Kig bagerst i toilettet, om der er kalkstriber – det er tegn på, at toilettet løber lidt.
3. Sæt toiletpapir fast bagerst i toilettet og tjek, om papiret bliver vådt.

Består toilettet ikke denne test – eller løber det synligt – så gælder det om at få det stoppet. Udgiften til en VVS’er er hurtigt tjent ind.
“Vi opfordrer alle til at udføre den lille papir-test og stoppe løbende toiletter, ” siger vandspare-rådgiver Mette Hansen.

Vidste du at….
• i en gennemsnitsfamilie går cirka 15 procent af vandforbruget til toiletskyl
• en gennemsnitsfamilie bruger omkring 2.500kroner om året alene på toiletskyl
• der er mange penge at spare ved at nedsætte vandspildet i dit toilet.
• toiletter med lille og stort skyl sparer både vand og penge

HOFORs vandberegner kan vise dig, hvordan dit vandforbrug ligger og give dig gode råd til besparelser: https://www.hofor.dk/privat/spar-penge/spareraad-til-vand/vandberegner/?hilite=%27vandberegner%27