Billedkunstneren Peter Holck (f.1954) har gennem rigtig mange år interesseret sig for maleri og malere, der så at sige røg af i svinget og landede i glemmebogen. Han har fundet og købt op mod 1000 malerier i spektret fra rene guldklumper til helt usædvanlige udtryk med blot en snert af originalitet. Holcks samling er, med hans egne ord, et forsøg på at vise en parallel kunsthistorie, som supplement til den kanoniserede.

Blandt LOKALE´s egne kunstnere findes også en retrospektiv interesse for kollegaer, som trods ingen eller meget lille offentlig bevågenhed, målrettet driver deres kunstneriske virksomhed gennem et helt liv. Cai Ulrich von Platen fra LOKALE har derfor sammen med Peter Holck udvalgt ca. 30 værker fra samlingen, der fra d. 7 okt. præsenteres i LOKALE under titlen Viadukt i Vigerslev. De 25 kunstmalere der er repræsenteret på udstillingen var aktive i perioden 1910-1950 og brugte alle maleriet til at fortolke den fysiske virkelighed, og især den by, der omgav dem.

Mange af udstillingens kunstnere vil altså være ukendte for de fleste og sjældent indskrevet i den danske kunsthistorie. Men som udstillingen vil vise, har dette ikke nødvendigvis noget at gøre med billedernes kvalitet og relevans. Selve ophængningen understreger dette ved at nedtone den historiske kontekst og fokusere på den altid aktuelle kunstneriske disciplin: at iagttage og visualisere sin omverden.

Til udstillingen produceres et lille katalog, med fotos af de enkelte malerier og tekster af Peter Holck.

Udstillingsperiode: 8. oktober – 24. oktober 2020
Griffenfeldsgade 27 st.tv., 2200 København N
Samtale om udstillingens tematikker fredag d. 23. oktober kl. 17.00
Åbningstider: ons – fre 13 – 18 og lør 12 – 15

Udstillingen er støttet af Rådet for Visuel Kunst. LOKALE er støttet af Statens Kunstfond. Læs mere her.