Selv i disse udfordrende tider har danskerne absolut ikke glemt miljøet. En undersøgelse viser, at den plastik vi smider i affaldsspanden derhjemme, er den største miljømæssige bekymring i husholdningen. Det oplyser  globale Driscoll’s i en pressemeddelelse.

Danskerne mener, at virksomheder og producenter er de som bedst kan gøre det lettere at træffe miljøvenlige valg i indkøbssituationen. Salling Group og bærbrandet Driscoll’s er to af de virksomheder, der

Pr-Foto

imødekommer forbrugernes forventning om bæredygtige løsninger og lettere adgang til personligt at gøre en positiv indsats for miljøet.

Hvert år smider hver eneste dansker 27 kilo plastik direkte i affaldsspanden derhjemme – og det skaber panderynker hos danskerne. I en landsdækkende undersøgelse som YouGov har gennemført for Driscoll’s, bekymrer 64 % af danskerne sig ofte eller jævnligt over den store mængde plastaffald, de bidrager med. Mere end 50 % af de adspurgte mener, at virksomheder og producenter er dem som bedst kan hjælpe forbrugerne med at reducere deres daglige miljøpåvirkning. Ganske enkelt ved at gøre det nemmere at vælge hensynsfuldt i shoppe-situationen.

Flere virksomheder og producenter har iværksat initiativer, der skal gøre det lettere for forbrugerne at handle med omtanke for bæredygtighed. Salling Group har fx meldt ud, at mængden af plast i emballagen på deres egne varemærker skal være reduceret med 30% inden 2023.

“Som detailhandel er vi indirekte ansvarlige for en stor del af den plastik, der finder vej til folks hjem. I bund og grund bør alle detailkæder være med til at fremme brugen af mere bæredygtig emballage. Vi mener, at genanvendelige materialer er vejen frem, og vi sætter stor pris på, når vores leverandører tager et miljømæssigt medansvar for at reducere mængden af affald,” udtaler Michael Løve, leder af Plastic CSR Board i Salling Group.

En af de leverandører, der nu tager et miljømæssigt medansvar, er bærbrandet Driscoll’s. Virksomheden har valgt Danmark som det første land i Europa, hvor den nuværende plastemballage erstattes med en papirbaseret emballage. For hver bakke friske bær reduceres mængden af ​​plastik med 94%.

Hjælper forbrugerne til bedre valg.
For Driscoll’s var valget af Danmark som foregangsland for lanceringen af den nye bæredygtige emballage helt naturligt. “Vores YouGov-undersøgelse viser tydeligt, at selv i disse udfordrende tider, så har danskerne ikke glemt miljøet. Danskerne er bekymrede over deres husholdnings plastikaffald – faktisk bekymrer plastik mere end husholdningens forbrug af vand og mad. Og danskerne ønsker, at vi som producenter gør det nemmere for dem at vælge hensynsfuldt. Vi har valgt at lancere vores nye emballage i Danmark sammen med Salling Group, da både Salling Group og danske forbrugere er miljøbevidste og interesserer sig aktivt for miljøet. Reaktionerne i Danmark vil give os en god indikation af, hvilke reaktioner vi kan forvente andre steder,” udtaler Marieke Appel, marketing manager hos Driscoll’s.

94 % mindre plastik.
Driscoll’s nye emballage er produceret af FSC-certificeret papir. FSC-mærket sikrer både miljømæssige, menneskelige og økonomiske hensyn. Ved at bruge FSC-certificeret papir i stedet for plastik reducerer Driscoll’s plastikmængden med hele 94 %, hvilket svarer til flere tusinde kilo engangsplastik om året i Danmark.

For Driscoll’s er ændringen første del af en længere rejse.
“Vi har forpligtet os til at mindske brugen af engangsplastik. Vi vil tilbyde løsninger, der både forebygger madspild, sikrer bedre holdbarhed og øger genanvendelighed samt beskytter miljøet. Vi tror på, at hvert et lille skridt vi tager sammen, er et skridt mod en bedre verden. Med vores nye emballage begynder vi, sammen med forbrugerne, på en vigtig rejse mod at reducere mængden af plastikaffald – og denne rejse starter vi i Danmark,” udtaler Marieke Appel, Marketing Manager hos Driscoll’s.