JÖRD skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om natur i byen:

Flere og flere danskere bor langt væk fra marker og den danske natur. Men i disse uger er de nordiske havremarker nået til storbyen. Nu kan du nemlig opleve spektakulære kunstinstallationer med den danske natur som omdrejningspunkt i hjertet af København.

En seks meter lang infinity havremark, en upside down havremark plantet i loftet i stormagasiner og en overgroet bil og Christinacykel. Naturen gør nu sit indtog i Københavns gader med fire nye kunstinstallationer, som du kan opleve i de næste par uger. Her kan du gå på opdagelse i værkerne ved Øksnehallen, på Strøget og på skiftende lokationer.

Infinitymark, foto: Arla

Bag installationerne står det nye danske brand JÖRD, der i maj lancerede en ny serie af plantedrikke, baseret på netop økologisk havre fra den nordiske natur. Og nu bringer JÖRD altså naturen til hovedstaden, så københavnerne kan opleve det skattekammer af råvarer, der gemmer sig på de danske marker – uden at forlade byens brosten.

”Med vores kunstinstallationer bringer vi den nordiske natur helt tæt på københavnerne. Byboerne får nu mulighed for at se, røre og dufte til de danske kornmarker – lige uden for deres hoveddør. Vi håber at give både børn og voksne en sjov og overraskende oplevelse, hvor de får mulighed for at opleve og undersøge, hvad den danske natur har at byde på,” siger Helle Olander From, Senior Global Brand Manager for JÖRD, der er et nyt, selvstændigt brand i Arla, der udelukkende består af plantebaserede produkter.

Kunstinstallationerne kan opleves i København nu og indtil den 24. juni. Herefter rykker de til Smilets By, hvor aarhusianerne kan gå på opdagelse i de naturlige kunstværker fra den 25. juni og indtil 9. juli. Installationerne er gratis at opleve og tilgængelige hele døgnet for alle.

Stå på en mark midt i byen

Infinity-marken er mesterværket i den udendørs udstilling. Den seks meter lange mark med levende havreplanter er omgivet af spejle, der giver illusionen af, at man står ude i naturen. Her får de besøgende oplevelsen af at stå på en ægte havremark – midt i storbyen.

”Det har været vigtigt for os at skabe en oplevelse, der føles så ægte som muligt for de besøgende. Derfor består installationerne af levende havre, der er plantet i oasis. Og skulle man være fristet til at tage en selfie – ligesom mange danskere har gjort foran rapsmarkerne i maj – så ser det altså ud som om, man står på en mark et sted i naturen,” siger Helle Olander From og tilføjer:

”Hvis du besøger kunstværkerne, vil vi opfordre dig til at dele et billede under hashtagget #restlessbynature, så vi kan følge med i alle de besøgendes oplevelser med installationerne.”

Fakta om kunstinstallationerne

• Installationerne, som JÖRD står bag, er lavet i samarbejde med reklamebureauet CO/PLUS og kunstneren Simon Nygaard, der er partner i det kreative bureau Wonderland.
• Infinity-marken består af en 6 meter lang havremark omgivet af spejle, der giver illusionen af, at man står midt i en mark. Infinity-marken er placeret ved Øksnehallen i København og på Lille Torv i Aarhus.
• Den omvendte mark er plantet i loftet ved indgangen til Norr11 på Østergade 17-19, midt på Strøget i København og i Salling i Aarhus. Her står beskuerne på et spejl og kan kigge både ned og op på marken, der er plantet over hovedet på dem. Det giver en mulighed for at se den nordiske natur på en helt ny måde.
• Den overgroede Fiat og den overgroede Christianiacykel er beplantet med havre har ingen fast lokation, men flyttes rundt i byerne.
• Alle installationerne er lavet med levende havre, der er plantet i oasis.
• Kunstinstallationerne kan opleves i København nu og indtil den 24. juni og i Aarhus fra den 25. juni til 9. juli. Installationerne er gratis at opleve og tilgængelige hele døgnet for alle.
Fakta om JÖRD
• JÖRD er et nyt, selvstændigt startup-brand i Arla, der drives af unge, innovative medarbejdere i Arla.
• JÖRD består udelukkende af plantebaserede produkter.
• I maj måned lancerede JÖRD tre nye havredrikke, der er 100 procent plantebaserede, økologiske og baseret på ingredienser fra Norden.
• JÖRD er nu i danske kølediske, hvor du kan møde JÖRD Havre, en ren havredrik med en frisk og ren smag, JÖRD Byg, der har en delikat sødme fra byg og JÖRD Hamp, som har et hint af hamp, der elegant balancerer havrens sødme med en bitterhed og nøddeagtige noter.
• JÖRD planlægger løbende at lancere flere plantebaserede produkter.
For yderligere information, kontakt venligst
Jesper Skovlund PR-chef Arla Danmark Tlf.: 8938 1896 Mail: jesper.skovlund@arlafoods.com