Resecond var verdens første fysiske kjolebyttebutik. Den åbnede i 2012, da Greta Thunberg blot var en lille pige og de færreste bekymrede sig om klimaet eller havde prøvet et abonnement til andet end en avis, oplyser Resecond i en pressemeddelelse.

Resecond er verdens første fysiske byttebutik, hvor kvinder kan bytte kjoler med hinanden på abonnementsbasis.

Resecond er blevet fremhævet af Concito, som den grønneste måde at handle tøj på. Udenrigsministeriet har fremhævet Resecond som én af de vigtige grønne virksomheder i Danmark og miljøminister Lea Wermelin kiggede forbi info-aftenen i torsdags, fordi der er brug for konkrete løsninger på klimaudfordringen, hvor modeindustrien er en af de værste syndere.

Søndag den 1. marts genåbner Resecond på Jagtvej 7 lige over for Nuuk Plads metrostation.

Konceptet bag kjolebyttebutikken er meget enkel: I stedet for at købe nyt, kommer man med en kjole, som man aldrig får brugt igen og bytter den til en anden smuk kjole, som ellers også ville blive glemt.

En sidegevinst med projektet er, at kvinderne bruger omkring en time i butikken, hvor de taler om bæredygtighed og selvfølgelig deres kjolers historier, som er et stort omdrejningspunkt i Resecond, da kjolerne ikke har en prisseddel, men et stamtræ, hvor man kan læse kjolernes historie.

Resecond er dermed både et fælles skab og et fællesskab.

“Klimamål hjælper selvfølgelig først klimaet den dag, det bliver omsat til konkret handling. Og der er brug for, det sker hurtigt. Det er bedre at være en lille del af løsningen, end en lille del af problemet”, udtaler Stine Skytte.

Foto: ABW