Når Blå Kors’ værested, Gracekbh, holder juleaften for byens hjemløse, bliver det forhåbentlig med ekstra god mad på tallerknerne takket være dagligvarekæden Lidl, som har valgt at donere den mad, der ellers ville gå til spilde, når butikkerne lukker ned for julen.

Hver uge henter Blå Kors overskudsmad i Lidl-butikker landet over. Op mod jul er der ekstra meget at hente, fordi de fleste butikker holder helligdagslukket.

Juleaften skal være en hyggelig fest med lækker mad – også selvom man ikke fejrer den sammen med sin familie.

Det vil værestedet Gracekbh, som drives af Blå Kors, gøre deres for, kommer til at ske, med hjælp fra dagligvarekæden Lidl, når det kommer til maden, som sættes på bordet.

For tredje år i træk har dagligvarekæden Lidl valgt at donere overskudsmad fra sine butikker op mod jul til den sociale hjælpeorganisation Blå Kors Danmark, som hjælper udsatte børn, unge og voksne i Danmark.

På værestedet Gracekbh vil en af de frivillige møde op i Lidl-butikken på Nørrebrogade og hente mad kort efter lukketid den 23. december. Maden bliver serveret juleaften i Folkets Hus på Nørrebro, hvor vil være plads til 40-60 spisende gæster.

“Det betyder rigtig meget, fordi vi ikke har så mange midler. Det, at vi kan gå ned i en butik og vælge løs, betyder, at vi kan få noget anderledes og lækkert mad. VI kan forkæle gutterne lidt ekstra,” siger Sofie Weinreich Engell, som er leder af Gracekbh.

Mindre madspild – mere hjerte
Maden, som Gracekbh kan hente, er mad, som er i overskud, når Lidl-butikken lukker ned inden helligdagene omkring jul. Det drejer sig om alt lige fra grøntsager til mad på køl, tørvarer og kød.

Det er ikke kun i butikken i København at der vil være ekstra aktivitet efter lukketid op mod jul. Også Blå Kors’ øvrige tilbud landet over såsom væresteder og bo- og behandlingstilbud og familienetværk får glæde af maden fra Lidl.

Hos Lidl er CSR-chef Lærke Skaksen glad for samarbejdet med Blå Kors omkring juleafhentningerne:

“Det betyder meget, at vi kan være med til at hjælpe socialt udsatte, især i denne juletid, og samtidig mindske madspildet fra en række af vores butikker”.

Blå Kors Danmark og Lidl har et nationalt partnerskab om at mindske madspild til fordel for udsatte mennesker, hvor der hver uge bliver afhentet mad i en række af Lidls butikker.