Hofor skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om spildevand:

Siden 2015 har HOFOR arbejdet med at udskifte den 117 år gamle pumpestation på Kløvermarksvej. Nu er den gamle pumpe sendt på pension og den nye i fuld drift. Samtidig har vi også bygget et moderne og fremtidssikret driftscenter på grunden. Og det skal fejres.

Det sker den 20. maj kl. 10:30-12:00, Herjedalgade 1-3, 2300 København S

Med den nye pumpestation får Hovedstaden en mere sikker og grønnere pumpestation, som er designet til klimaforandringerne med større mængder regn og stormflod. Grønne tage, regnvandsbede og effektive pumper giver samtidig pumpestationen et tiltrængt miljøløft.

Pumpestationen har vital betydning for byen. Hovedparten af spildevandet fra Frederiksberg og København skal igennem her, før det ledes videre ud til rensning på Lynetten. Det er ca. 35 milliarder liter spildevand, der årligt løber igennem her. Når det regner, kan vandmængden, der løber igennem, svare til 12 olympiske svømmebassiner i timen.

Program for arrangementet

• Lars Therkildsen, HOFORs administrerende direktør, byder velkommen
• Tale ved Karina Vestergård Madsen, stedfortrædende teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune
• Tale ved Kommunalbestyrelsesmedlem Thyge Enevoldsen, der også er formand for Frederiksberg Vand og Frederiksberg Kloak
• Indvielsen markeres med champagne, der på festlig vis hældes i brøndene i indergården
• Mulighed for rundvisning
• Lidt godt til ganen

Der er et begrænset antal parkeringspladser ved Herjedalgade

Pumpestationen og det omkringliggende anlæg er opført i samarbejde med Frederiksberg Forsyning og er Danmarks største kloakpumpestation med en kapacitet på 30.500 m3/t

Projektering og design er udført af hovedrådgiver KRÜGER A/S med underrådgivere EKJ og GEO samt Arkitekt CF Møller.

MT Højgaard har udført bygge- og anlægsentreprisen

Projektledelse og byggeledelse: HOFOR A/S.