Hofor skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om grøn fjernvarme:

Hvordan gør de så det? Faktisk ved at gøre præcis det samme, som de plejer.

Forsøg i Nordhavn, hvor HOFOR kan skrue kortvarigt ned for fjernvarmen til bygninger, har vist sig så stor en succes, at det nu udvides til mange beboere på Nørrebro – til gavn for byens CO2-regnskab.

Familien Engelbrecht Carlsen og andre beboere i Nordhavn og på Nørrebro mærker ingen forskel i temperaturen i hjemmet, når HOFOR skruer kortvarigt ned for varmen til bygningen i perioder med spidsbelastning på fjernvarmenettet. Det er med til at gøre fjernvarmen grønnere.

Forestil dig en typisk mandag morgen her i den kølige tid. Alle skal have et varmt bad, inden arbejdsugen for alvor begynder, og Københavns mange virksomheder tænder op igen for varme i radiatorerne og varmt vand i hanerne efter at have været på nedsat blus i weekenderne.

I sådanne perioder er der et stort pres på byens fjernvarmenet, der sikrer varme og varmt vand til alle københavnere. Spidslastproduktion kaldes den ekstra varme, HOFOR er nødt til at producere nogle gange, når der er spidsbelastning på alle varmeværkerne.

“Vi kan jo ikke risikere, at nogen står uden varme, så vi skal kunne tænde hurtigt op for ekstra varme, når der er behov for det. Det er for eksempel på de kolde morgener, hvor alle skal i bad eller skruer godt op for varmen,” fortæller Christine Emilie Pettersen Sandersen, der er projektleder i HOFOR.