Dette er oplyst i en pressemeddelelse fra Royal Run 19.

2. pinsedag er der lagt op til en løbefest, når H.K.H. Kronprinsen endnu en gang indtager hovedstaden i løbesko.

De fleste kan genkalde sig billederne fra Royal Run i maj 2018, hvor Kronprinsen løb med danskerne i anledning af sin 50-års fødselsdag. Løbet blev en kæmpe succes. Det var derfor ikke svært at træffe beslutningen om at fortsætte initiativet og opfordre danskerne til at snøre løbeskoene igen i år.

10. juni løber Royal Run af stablen igen, og dagen slutter endnu en gang med, at Kronprinsen løber 10 km. i København og på Frederiksberg.

Kronprinsen udtaler i den forbindelse:

“Jeg ser frem til, sammen med resten af Danmark, at tilbringe en dag i motionens tegn. Det er mit håb, at mange igen får lyst til at udfordre sig selv og røre sig i nogle smukke rammer rundt omkring i landet. Sidste år var en fantastisk dag. Det vil glæde mig at se rigtig mange gengangere i år – men også nye, der har fået blod på tanden” siger Kronprinsen.

Begejstring i byerne

Flere end 35.000 deltagere var på gaderne i København og på Frederiksberg i 2018. Derfor glæder det overborgmester i København Frank Jensen (S), at Royal Run endnu en gang kommer til byen.

“Jeg glæder mig til, at København igen skal danne rammen om motionsløbet Royal Run. Forhåbentlig har lige så mange glade løbere lyst til at skabe en folkefest i Københavns gader som sidste år” siger overborgmester Frank Jensen (S), som følges op af kultur- og fritidsborgmesteren:

“Vi så sidste år, hvordan Royal Run formåede at lokke en masse københavnere ud i byrummet – også de, der ikke normalt snører løbeskoene. Og det er dét, der for alvor samler os. Aktiviteter der favner bredt og er inkluderende i sunde fællesskaber” siger kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune Franciska Rosenkilde (Å).

Der er også begejstring at spore på Frederiksberg Rådhus:

“Royal Run i 2018 var en fantastisk fest for hele byen. Det var en stor oplevelse for både tilskuere og løbere, som fik flot opbakning fra de mange heppekor og underholdningen langs ruten. Stemningen var helt i top, og vi glæder os til at være en del af Royal Run igen i år” siger borgmester Jørgen Glenthøj (C).

“Frederiksberg har som Bevæg dig for livet-kommune et ambitiøst mål om at øge idrætsdeltagelsen i byen. Sidste år fik Royal Run rigtig mange helt nye motionister til at snøre gå- eller løbeskoene. Så jeg er meget glad for, at løbet vender tilbage i år” siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget på Frederiksberg Simon Aggesen (C).

 

Royal Run er for alle

Royal Run er ikke et klassisk motionsløb med sluttiden i højsædet. Det er muligt både at løbe og gå på alle distancer, og der er eksempelvis særlige heats for familier, der vil tage barnevognen med ud på ruten. Det er helt bevidst, fortæller arrangøren:

 

Fotokredit: Jan Kejser

“Royal Run er for alle – om man er fysisk udfordret, erfaren løber, eller om man blot vil gå distancen. Det sociale idrætsfællesskab er det vigtigste i Royal Run, og vi vil gerne inspirere danskere i alle aldre uanset kondital og målsætning til at være med i denne begivenhed. I Royal Run er de små mål nemlig mindst lige så meget værd som de store” siger Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund.

Fakta om Royal Run 2019:

Royal Run afholdes d. 10. juni 2019 i Aalborg, Aarhus og København/Frederiksberg

På Færøerne skyder Kronprinsen Royal Run i gang ved at løbe 10 km d. 1. juni.

10. juni åbner Kronprinsen Royal Run med at løbe One mile i Aarhus. Kronprinsessen bakker op om løbet ved at løbe 5 km i Aalborg, og Kronprinsen slutter dagen med at løbe 10 km i København/Frederiksberg.

I Rønne på Bornholm holdes Royal Run uden kongelig deltagelse samme dag, d. 10. juni.

I Aalborg, Aarhus og på Bornholm kan man deltage på One mile (1,6 km), 5 km og 10 km

I København/Frederiksberg og på Færøerne kan man deltage på One mile (1,6 km) og 10 km

De lokale arrangører er Aalborg Atletik og Motion, Aarhus 1900 samt Sparta. På Bornholm er det Viking-Atletik og på Færøerne er det idrætsklubben Treysti.

Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af HKH Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. Her var 70.575 tilmeldt i Danmarks fem største byer.

Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet, i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund. TV 2 er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.

 

For tilmelding og mere information klik her.