Siden 1995 har Matas Miljøfond støttet mere end 2.200 legepladser over hele landet.

I hovedstaden søgte 28 lokale institutioner sidste år Matas Miljøfond om tilskud, og ud af dem fik 15 tildelt penge fra fonden. Siden 1995 har Matas Miljøfond støttet mere end 2.200 legepladser over hele landet.

Den 1. december er der igen ansøgningsfrist til miljøfonden, hvor lokale dagplejeordninger, vuggestuer, børnehaver og skoler kan søge om tilskud til at gøre deres legepladser mere grønne.

Fondens midler er finansieret via salg af genanvendelige miljøfondsposer i Matas. Poserne koster mellem 10 og 15 kroner stykket og hele fortjenesten går til Miljøfonden.

Siden fonden blev etableret har Matas arbejdet sammen med Danmarks Naturfredningsforening.

“Det er en stor glæde for os, at vi sammen med Matas hvert år kan være med til at støtte grønne projekter på Sjælland og over hele landet. Det er projekter, der engagerer lokale forældre og børneinstitutioner, der er med til at gøre en stor forskel – og vi er glade for, at Matas tager sit grønne ansvar alvorligt”

Udtaler Annette Eigaard fra Danmarks Naturfredningsforening og fortsætter:

“Undersøgelser viser, at børn der leger meget ude i grønne omgivelser får bedre koncentrationsevne og motorik og at de bliver bedre til at passe på vores fælles natur.”

Man kan læse mere om, hvordan man som privatperson eller institution kan søge penge til en grønnere legeplads ved at klikke her – og man kan naturligvis også hente en folder i sin lokale Matas.

For mere information klik her. 

Foto: Matas Miljøfond