Grøndal MultiCenter lægger i weekenden 10.-11. november 2018 baner til et stort internationalt stævne i siddende volleyball – paravolley. Der deltager 12 hold fra syv nationer.

Paravolley.

Lavia København, der er Københavns største idrætsforening for mennesker med handicap, er vært for dette internationale stævne, og weekenden vil byde på paravolley på et højt internationalt niveau. De 12 deltagende hold kommer fra Tyskland, England, Guernsey, Kazakhstan, Norge, Tjekkiet og Danmark.

Bevica Fonden er stævnesponsor.

Foto: Parasport Danmark

Paravolley spilles ikke alene af mennesker med fysiske bevægelseshandicap. Det er også blevet populært blandt PTSD-ramte soldater, og paravolley var en del af de netop afviklede Invictus Games i Sydney.

De danske hold består af spillere, hvoraf mange har spændende individuelle historier:

Eric er en af de skadede soldater, som har en spændende personlig historie:
“Som skadet soldat har deltog jeg i Invictus Games i 2017. Her lærte jeg siddende volley at kende for første gang. Jeg blev overrasket over, hvor fysisk hårdt og udfordrende, spillet er, men fandt også en glæde ved at blive en del af en holdsport igen. Jeg har spillet i Lavia i lidt over et år, og jeg er bidt af det!”

Carsten, som har spillet stående volley på højt niveau tidligere, så tilfældigt et opslag på Facebook om siddende volley og fortæller:
“Jeg prøvede det et par gange, og min forestilling om, at det ville være nemt og kedeligt, blev gjort til skamme. Jeg vil opfordre alle, som har en lidenskab for volleyball til at prøve – man bliver afhængig!”

Mikael er canadier med danske rødder og har spillet siddende volley på højt niveau i Canada. Mikael er benamputeret:
“I started playing sitting volley in 2007 with the Canadian Men’s National Sitting Volleyball Team. In Denmark I started playing in May with the Lavia club team to continue training while living abroad. I am training now with the focus on competing at 2019 Parapanam Games In Peru and hopefully reach the 2020 Paralympic Games in Tokyo. Sitting volleyball is one of the few sports where I feel disabled people have an advantage over able bodied players.”