Siden mandag den 9. juli har der i HOFORs forsyningsområde været forbud mod at bruge drikkevand til vanding af offentlige græsplæner, herunder fodbold- og golfbaner. Fra tirsdag den 17. juli gælder forbuddet kun i dagtimerne.

Foto: ABW

HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, kan nu ophæve det generelle forbud mod vanding af offentlige græsplæner i HOFORs forsyningsområde, som af forsyningssikkerhedsmæssige årsager blev indført mandag den 9. juli. Vandforbruget i hovedstadsområdet er nemlig tilbage på det normale niveau for årstiden. Aktuelt vurderer HOFOR derfor, at vandværkerne kan følge med forbruget – også selvom et vandværk skulle falde ud, eller der akut bliver behov for at bruge større mængder vand til brandslukning.

Forbudt at vande i dagtimer
HOFOR opretholder dog forbuddet mod brug af drikkevand til vanding af offentlige græsplæner, herunder golf- og fodboldbaner, i dagtimerne, hvor størsteparten af vandet fordamper, inden det når rødderne. Eventuel vanding skal foregå i tidsrummet mellem kl. 22.00 aften og 8.00 morgen. Samtidig opfordrer forsyningsselskabet til, at kommuner og borgere fortsat viser mådehold med drikkevandet, således at det ikke bliver nødvendigt at indføre yderligere restriktioner.

Gode råd til at spare på vandet
1. Lad være med at vande din græsplæne! Den kan sagtens klare sig uden
2. Saml vand fra brusebadet i en spand (eller regnvand fra taget i en regnvandstønde) – så kan du bruge det til at vande med, i stedet for at bruge drikkevand til blomsterne.
3. Brug en vandkande når du vander dine blomsterbede og blomsterkrukker – vandslangen er en vandsluger, som bruger 12 liter vand pr. minut
4. Lad være med at vande om dagen, hvor det meste vand fordamper, før det når planterødderne.
5. Store soppebassiner/havepools bruger rigtig meget vand. De største bassiner bruger ligeså meget vand som en enkelt dansker bruger på et halvt år. Så pas på med dem.