Sådan sikrer du dig bedst mod indbrud i sommerferien
Sommerferien er det tidspunkt på året, hvor flest danskere rejser ud af landet, og det betyder, at mange boliger og ejendomme står tomme i længere perioder. Ubeboede boliger giver de bedste arbejdsvilkår for indbrudstyve, og det kan derfor være nødvendigt at sikre sig mod indbrud, hvis man vil være helt sikker på ikke at miste ting i sin bolig, som har følelsesmæssig eller stor pengemæssig værdi. Der findes i dag mange løsninger til forebyggelse af indbrud – også nye, smarte og tekniske.

Din lås kan være vejen ind
Bor du i en lejlighed eller et hus, som har haft mange beboere med samme nøgle før dig eller er din lås svag og eventuelt nemt at brække op, kan det være værd at overveje, om den skal udskiftes med en nyere og smartere lås.

Hovedstadens Låseservice er en låsesmed på Nørrebro, som gør sig i at følge den teknologiske udvikling inden for låse- og sikringssystemer. Her kan du f.eks. få en kodelås eller en motorlås, som er en af tidens mest sikre løsninger inden for låse. En kodelås sikre f.eks., at låsen ikke kan benyttes med nøgle, og derfor fungerer den i praksis ligesom en alarm, hvor der skal trykkes en kode før, man kan træde ind i en bolig. ’Vores mange års erfaring inden for låsebranchen viser, at speciallåse eller f.eks. alarmsystemer i høj grad er med til at skabe tryghed blandt vores kunder’, siger ejer af Hovedstadens Låseservice, Torben Klindt.

Foto: ABW

Hvem besøger dit hjem?
Hvis du har oplevet indbrud før, eller hvis du blot har et ønske om at sikre dit hus fuldstændigt, kan videoovervågning være vejen frem. Den offentlige diskussion om, om videoovervågning i det offentlige er frihedskrænkende skal ikke komme i vejen for, at du som privat kan få opsat et videoovervågningssystem, som kan give dig overblikket over præcis, hvem der besøger dit hjem hvornår. ’Vi er forstående overfor, at folk ønsker at sikre deres hjem bedst muligt, og her kan videoovervågning være en vigtig faktor’, siger Torben Klindt.

Videoovervågning er til tider en del af alarmløsninger, og der findes mange smarte og veludviklede systemer, som bl.a. kan tilkobles telefonen. Du kan på den måde fra alle steder i verden overvåge f.eks. din lejlighed på Nørrebro, så du kan sikre, at denne stadig står med alt indhold, når du kommer tilbage fra sommerferie.

Smart alarmløsning giver hurtig udrykning
De fleste alarmløsninger er sat til at informere de nærmeste personer, hvis alarmen går i gang. Er der tale om et tilfælde, hvor alarmen går i gang pga. indbrud, vil politi eller lignende ofte tilkaldes hurtigt, hvilket giver en bedre sandsynlighed for at fange de indbrudstyve, som har forsøgt eller begået et indbrud. En tyverialarm er ofte meget højlydt, hvis den går i gang, og bor du i et af Nørrebros villaområder, vil alarmen med stor sandsynlighed kunne høres af naboen, hvilket også vil give udrykning herfra. De førnævnte Hovedstadens Låse-Service tilbyder også installation og montering af alarm på Nørrebro.

Sørg for at tænke over de små ting
De nye og tekniske sikringsløsninger kan naturligvis være nødvendige og desuden uerstattelige, hvad angår dét at skabe tryghed, men der er også enkelte almene tips, som bør tages i betragtning, når der er et ønske om at undgå indbrud – især hvis det gælder sommerferien, hvor længere rejser er almindelige. Det kan være vigtigt at lade sin ejendom eller bolig se beboet ud ved f.eks. at få naboer eller lignende til at tømme skraldespand, vand blomster eller tømme postkassen.

I de mange lejlighedsbygninger på Nørrebro giver det desuden god mening at have etableret nabohjælp, hvilket ofte er en integreret del af de fleste mindre og større villakvarterer, hvor man derigennem skaber tryghed ved i fællesskab at sikre hinanden mod indbrud.