Frederick-Sebastian Krause er manden bag verdens første akvavit-bar Rastløs, som fredag 15. juni slår dørene op på Ravnsborg Tværgade 7 på Nørrebro. Rastløs vil gøre op med afdankede fordomme om dårlige snapsebranderter og grimme julefrokostoplevelser, der længe har skæmmet akvavittens gode ry og rygte herhjemme. Akvavit-baren vil præsentere en hidtil uset samling af både funky, eksklusive og autentiske akvavitter, der kan nydes, som de er, eller som agerer hovedkomponent i innovative og delikate akvavit-cocktails.

“Vi ved simpelthen ikke nok om vores egen spirituskultur, akvavitten, der af mange opfattes som en støvet og kedelig kategori. Mange kan ikke kende forskel på akvavit og snaps og tror, at det er noget, der hører til morfars sildemad eller tantes Oda eftermiddagskaffe. Det kunne ikke være mere forkert. Den moderne akvavit eksploderer lige for tiden med flere og flere små og større lokale og regionale producenter, der formår at vise, at akvavitten kan matche, og på mange områder slå, selv den bedste og fineste gin, rom eller vodka. Nordisk spiritus er hot, bare ikke i norden, og det er sgu for åndssvagt,” siger Frederick-Sebastian Krause, indehaver af verdens første akvavit-bar Rastløs og producent bag akvavitterne VI.ER Akvavit.

På Rastløs er der fokus på akvavit i alle mulige og umulige afskygninger. Som navnet antyder, så skal der gerne ofte ske noget nyt, så der vil være en løbende rotation i udvalget af både akvavitter, drinks og øl. Så selv gengangere altid vil have en oplevelse af, at der er noget nyt og særligt, som venter på dem, næste gang de kommer på besøg.

Åbningstider: Onsdag til lørdag 16-24 fra 15. juni 2018 (for alle)

Adressen er Ravnsborg Tværgade 7, 2200 København N.

Tak til Levemand Photo for billederne fra soft launch’en af Rastløs…