Mere end hver tredje københavnere fravælger i år charterrejsen eller udlandsturen for i stedet at holde sommerferien i Danmark. Københavnerne vil gerne i sommerhus og søger kultur- og naturoplevelser rundt om i landet, viser en undersøgelse fra YouGov lavet for GF Forsikring. Derfor slår GF Hovedstaden nu et slag for de gode oplevelser i Sommerdanmark.

Spørg meteorologen. Spørg landmanden, festivalgængeren, campisten, solbaderen eller grill-elskeren, og du vil oftest få det samme svar. Det danske sommervejr er lunefuldt og ikke sådan lige til at forudse. Alligevel vælger mere end hver tredje københavnere i år at holde sommerferien herhjemme.

En ny undersøgelse fra YouGov lavet for GF Forsikring viser, at 41% af danskerne vælger udlandsturen fra til fordel for sommerferie i Danmark. Det svarer til halvdelen af dem, der holder sommerferie og har besluttet, hvad ferien skal bruges til.

Foto: ABW

Staycation og nære værdier
For Region Hovedstaden og dermed København svarer 34% af de adspurgte, at de bliver i Danmark i sommerferien. Og mere end hver tiende københavnske familie (11%) vælger tilmed at lade ferien have udgangspunkt i hjemmet og tage på ture derfra. Det fænomen kaldes populært staycation.

– Hos GF Hovedstaden oplever vi, at det nære og det lokale både betyder meget og fylder meget for rigtig mange af vores kunder, både i hverdagen og i forhold til højtider og ferier. Og undersøgelsen synes at bekræfte, at det nære har en stor værdi for danskerne generelt, siger Maiken Luvin, afdelingschef hos GF Hovedstaden.

Del dine personlige oplevelsestips
Undersøgelsen viser også, at knap syv ud af ti i Region Hovedstaden krydrer deres primære ferie med endagsture rundt til oplevelser og seværdigheder i Danmark.

Københavnerne har natur- og kultur-oplevelser øverst på ønskesedlen, men foretrækker i mindre grad forlystelser sammenlignet med resten af Sjælland.

– Vi ved fra GF Forsikrings mange lokale kontorer, at Danmark har masser af store og små oplevelser at byde på. Dem vil vi gerne hjælpe danskerne til at lære at kende. Derfor opfordrer vi til at dele personlige tips til gode sommeroplevelser, som man måske ikke lige finder på den lokale turistforenings hjemmeside, siger Maiken Luvin.

Du kan finde inspiration og dele dine tips på www.sommeroverskud.dk.

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1012 interviews med danskere i alderen 18+ år i perioden 4.-7. maj 2018.

6 råd om ferie og forsikring:
• Inden du tager på ferie i udlandet, er det væsentligt at sikre, at du har en rejseforsikring, der dækker skader opstået under ferien samt evt. hjemtransport.
• Ferieophold i Danmark uden for hjemmet kan hos fx GF Forsikring dækkes af rejseforsikringen, hvis opholdet er på mere end 3 overnatninger.
• Dit gule sundhedskort sikrer dig i Danmark samt i Grønland og på Færøerne i forhold til adgang til læge og hospital.
• Skader opstået på dagsture i Danmark vil være dækket af din indbo- (tyveri) eller ulykkesforsikring (varigt men).
• Det blå EU-sygesikringskort dækker ved rejser i EU samt Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz på samme vilkår som borgerne i det land, du opholder dig i. Det blå kort dækker ikke hjemtransport. Derfor er det nødvendigt at supplere med en rejseforsikring. Det blå sygesikringskort dækker ikke udenfor EU samt Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz, så her skal du altid sørge for at have en rejseforsikring.
• Du bør overveje, om du også skal have en afbestillingsforsikring.

Kilder: GF Forsikring og Tænk.