Den 14. maj 2018 åbner Café Hygge på Nørrebro, og det er med en helt klar mission. Hyggen er den altoverskyggende rettesnor, men under den ligger et ønske om at forene det nostalgiske med de sidste nye trends. Det forlovede iværksætterpar Vivien Vadkerti og Christian Kronborg som står bag projektet, lægger ikke skjul på, at det har været længe undervejs, netop fordi det har krævet både tid og tanker at kombinere fortiden med nutiden.

Foto: ABW

– Frøene blev plantet allerede med vores afsluttende bachelorprojekt, der netop omhandlede cafémiljøet i København. Her oplevede vi en overflod af moderne tiltag og fancy initiativer fra de nye caféer, mens mange gæster oplevede en længsel efter den gammeldags hygge. Den man husker fra besøgende hos mormor som barn. Det er den følelse, vi gerne vil give vores gæster, fortæller Christian.

I køkkenet er der til gengæld nye boller på suppen, og det giver plads til flere spændende madtrends med hensyntagen til både veganere, vegetarer og allergikere. Det udspringer af ønsket om at trække den nytænkende cafe-gastronomi fra Københavns andre bydele og ud på Nørrebro, hvor den ikke er lige så stærkt repræsenteret. Netop kombinationen af det gamle og det nye glæder ejerne sig til at folde ud i fuldt flor.

Hygge er noget, vi skaber sammen
Café Hygge er ikke bare bygget på Nørrebro, den er også bygget til Nørrebro. De to restauratører har nemlig været land og rige rundt for at indsamle gamle møbler og andet genbrug, og i bydelens innovative ånd givet det nyt liv i forsøget på at skabe lige netop de rammer, der skal til for at skabe hygge. Nu er det jo som bekendt svært at gøre alle tilfredse, men det kan der måske rettes op på med et særligt tiltag.

– Der er utroligt vigtigt for os, at folk føler sig hjemme, når de er gæster hos os, og den følelse varierer jo fra person til person. Derfor har vi opsat en lille ide-postkasse, hvor folk kan komme med forslag til, hvordan vi kan gøre det ekstra hyggeligt. Cafe Hygge er nemlig ikke bare vores sted, det er også deres, forklarer Christian.
Evnen til at møde gæsternes krav er ikke fremmet for de to, der med samlet 16 års erfaring i restaurationsbranchen har oplevet lidt af hvert.

– Det betyder meget for os, at vi selv har fingrene med i alt lige fra indretning og opskrifter til selve kokkereringen og gæstekontakten. Vi skal så at sige kunne stå på mål for hele pakken, og det kræver, at vi er med hele vejen, siger Vivien.

Det bliver uhyggeligt hyggeligt
Med åbningsdagen endeligt på plads bliver det også snart tid til at introducere ejerkredsens tredje medlem Uhyggedyret. Han skal fungere som caféens maskot og være ansigtet udadtil på de sociale medier. Dermed er det ham, man skal holde øje med, hvis man vil vide, hvad der foregår i caféen.

Gå på opdagelse med ham på www.cphhygge.dk eller stik hovedet ned forbi til en kop kaffe. Det kunne være så hyggeligt.