GF København Nord gør i en pressemeddelelse opmærksom på det, vi egentlig alle godt ved. Nemlig, at et af de farligste steder at opholde sig er derhjemme, i haven.

Mere end 8000 danskere må hvert år forbi skadestuen på grund af havearbejde. Så når københavnerne går i haven, er der grund til at være påpasselig, lyder rådet fra GF Forsikring.

Forår og sommer rimer for rigtig mange med grønne fingre for at få haven til at tage sig ud fra sin bedste side, så den kan nydes og bruges i de lune måneder. Men rejsen hen mod den velfriserede have og hyggetimerne i solen går hvert år via skadestuen for tusindvis af danskere.

Havearbejdet er nemlig ingen dans på roser, når der klippes, beskæres, graves og lues, og derfor opfordrer GF Forsikring i det nordlige hovedstadsområde til at angribe haven med forsigtighed og omtanke.

Vi oplever hvert eneste år, at kunder anmelder skader i forbindelse med arbejdet i haven. Det er alt lige fra mindre skader på fingre, hænder og ben til mere alvorlige skader som eksempelvis fald fra stige, siger Ole Borsdal Toftegaard, afdelingsleder hos GF København Nord.

Anmeld altid din skade til dit forsikringsselskab, hvis uheldet er ude. Man kan samtidig gøre meget for at undgå, at uheldet opstår. Brug sikkerhedsmekanismerne på haveredskaberne, brug sikkerhedsudstyr til hænder og hoved, brug skridsikre sko, og vær ikke bange for at spørge naboen om hjælp til at holde en stige eller give en hånd, siger Ole Borsdal Toftegaard.