Foto: © Sattrup & Høst.

Fredag den 13. oktober er der kulturnat 2017 i København. En aften hvor kulturinstitutioner og kendte steder åbner dørene efter lukketid.

Dit Nørrebro guider dig til fem spændende ting, der sker på Nørrebro til Kulturnatten 2017:

Nat på Assistens Kirkegård
Bag de lukkede kirkegårdsporte kan du på kapelpladsen høre stand-up poetry og nyde varm suppe. Senere føres gæsterne gennem den natsorte kirkegård ad en lyssat oplevelsesrute. Undervejs møder de nogle af kirkegårdens mange skæbner.

Der er kun adgang til kirkegården fra Kapelvej 4. Øvrige porte holdes lukket. NB: Vi åbner først ind til selve kirkegården kl. 20.30

Tidspunkt: 18:00 – 23:00. Sted: Assistens Kirkegård.


The New Nordic Tiger Project
Hvis du kunne være med til at skabe et ny samfund – helt fra bunden, hvordan skulle det se ud?
Kom og oplev en verdensomspændende udstilling, der udfordrer nationalstaten og den måde vi lever sammen på i verden.
I den store multisal på Nørrebro, kan du opleve en 8 meter lang tiger som svæver i loftet og se kunstværker der vender op og ned på virkeligheden.
Udstillingen gir dig rum til at reflektere over dine værdier og tager dig på en rejse ind i dine drømme.

Tidspunkt: 18:00 – 22:50. Sted: Multisalen/Nørrebrohallen.


På opdagelse i Københavns nye forskertårn
Mærsk Tårnet byder indenfor og en række forskere guider dig gennem sundhedsvidenskabens forunderlige verden. Mellem eksperimenter, mordgåder og zebrafisk får du et kig ind i hjernen, rundt i kroppen, ind i cellerne og helt op på 15. etage til en formidabel udsigt over København.

Tidspunkt: 18:00 – 00:00. Sted: Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet (Mærsk Tårnet), Blegdamsvej 3 B, 2200 København N


Løs en mordgåde, hils på panserbasserne og bliv børnebetjent
Kulturnatten på Politimuseet byder på noget for både små og store. Kl. 18-20 kan børnene teste deres evner og blive børnebetjente. Kl. 20.30-23 bliver de voksne udfordret, når de skal efterforske og løse en vanskelig mordgåde. I løbet af aftenen kan man se politibilen fra Olsen-Banden-filmene, hilse på panserbasserne og høre ”Pop-up-fortællinger” i udstillingen.

Tidspunkt: 18:00 – 00:00. Sted: Politimuseet, Fælledvej 20, 2200 København N


Fællessang for solidaritet
Mellemfolkeligt Samvirke og Venligboerne København inviterer til fællessang for sammenhold og solidaritet i den hyggelige gård på Fælledvej midt på Nørrebro. Tag din nabo, din ven eller din mor under armen og vær med til at skabe en kulturnat med fællesskab og fællessang.

Der er både varme fra bål og hjertevarme, varm folkekøkken-mad og kolde øl og selvfølgelig: livemusik og-sang. Kom og syng gamle sange med nye venner.

Tidspunkt: 18:00 – 22:00. Sted: Mellemfolkeligt Samvirke, Fælledvej 12, 2200 København N


Skal du ud i Kulturnatten?

Alle arrangementer i Kulturnattens program kræver Kulturpas. Et Kulturpas koster 95 kr., og du kan købe det i alle 7-Eleven butikker i hele Hovedstadsområdet samt på biblioteker og museer i København og på Frederiksberg.

Salget begynder den 2. oktober 2017, og Kulturpasset giver også adgang til fri transport med tog, S-tog, bus og metro i hele Hovedstadsområdet zone 1-99 fra kl.17 til kl. 05.

Læs mere om Kulturnatten 2017 her