I lokalerne hos Dansk – Indisk Børnehjælps kontor og SHOP4INDIA på Borups Allé 29 summede lokalerne af aktivitet fra kl. 6 om morgenen fredag d. 8/9 – alle havde travlt med de sidste forberedelser til dette års deltagelse i Verdens Bedste Nyheder. Nogle samlede materialer, nogle iførte sig kampagnens t-shirts og andre fik flotte indiske sarier på, inden det kl. 7 var tid til at fordele sig på Borups Plads, Åboulevarden, krydset Jagtvej/Borups Allé og cykelstien på Stefansgade. Selvom vejrguderne sørgede for småregn hele morgenen var de fremmødte entusiastiske frivillige ikke til at afskrække – de fortsatte ufortrødent. Ved 9-tiden mødtes deltagerne til fælles morgenmad og udvekslede historier.

Foreningen deltager for 5. gang i den landsdækkende kampagne og det er en dag de frivillige ser frem til at deltage i. Det giver rigtig god mening i fællesskab at vise danskerne at det nytter at støtte de humanitære organisationers arbejde. Det viser de gode historier i kampagneavisen og samtidig er det en måde for organisationer som Dansk – Indisk Børnehjælp at sige tak for støtten og opbakningen. At give noget igen ved at sprede positive nyheder, Verdensmålene, smil og højt humør.

Tak for en fantastisk morgen
Mahie deltog for første gang og udtalte: ‘I had a great experience – especially stopping cars and bicycles and giving them the materials. I’ll join again next year for sure!’.

Elisabeth fortalte glad, at en dame havde givet hende én af sine 2 paraplyer, så hun kunne uddele i tørvejr. En billist havde hørt om kampagnen og holdt ind til siden for at få udleveret Verden Bedste Nyheder.

Ninette udtrykte sin begejstring således: ’Det bedste var at sige godmorgen – at se folk i øjnene og få kontakt. At bryde deres morgenrytme, se deres positive overraskelse og smil. En sendte mig et luftkys!’

Siden 1998 har Dansk – Indisk Børnehjælp sat fokus på piger og kvinders vilkår i Indien og sikret midler til at styrke dem via bl.a. uddannelse. Et konkret eksempel er et børnehjem for piger i delstaten Tamil Nadu, piger får en ny familie, en tryg opvækst, sund kost, samt skolegang og uddannelse. En dråbe i havet måske – men for dem, foreningen støtter, gør det alverden til forskel.

 

 

Foreningens formand Tine Elisabeth Larsen var morgenens fotograf. Foto: Dansk – Indisk Børnehjælp
Genbrugsbutikken SHOP4INDIAs Lis Øllgaard uddeler i festlig indisk dragt. Foto: Dansk – Indisk Børnehjælp
Hanne Bang får stukket Verdens Bedste Nyheder til en cyklist i farten. Foto: Dansk – Indisk Børnehjælp
Natallia Likhacheva spredte glæde blandt morgenens trafikanter iført en smuk sari. Foto: Dansk – Indisk Børnehjælp
Ninette Lundquist tidligere volontør i Indien står klar til at uddele Verdens Bedste Nyheder. Foto: Dansk – Indisk Børnehjælp