Startskuddet for efterårsferien går af på fredag, når byens største årlige endags begivenhed: Kulturnatten vil løbe af stablen. Her vil over 13 organisationer/institutioner/foreninger åbne dørene på Nørrebro, og nedenunder vil redaktionen give et bud på, hvad efterårsferien ellers har af aktiviteter i uge 42.

Fredag 14. oktober

Foto: kulturn.kk.dk
Foto: kulturn.kk.dk

Osramhuset kan invitere til dukketeaterworkshop. Det er en slags ordløst teater fra kl.9:30 – 11.00 for de 1-4 årige. Teater-aktiviteten er en del af kommunens FERIECAMP indsats, der sikrer, at børn også har gode tilbud i deres ferier.

På fredag til Kulturnatten kan du få et overblik over, hvilke aktiviteter, der er at finde på Nørrebro her. Redaktionen anbefaler for eksempel:

Fra kl.18.00 – 20.00 kan du for eksempel kigge forbi Politimuseet, hvor Børnenes Politistation åbner, og du med de små kan prøve at få matchet fingeraftryk? Her kan I også prøve politiuniformer (kun børnestørrelser). Adresse: Fælledvej 20.

Allerede fra kl. 18:00 – 23:00 vil gadedigteren Christian Kronman fylde luften med ord fra Shakespeares univers i et par timer. Der vil være omvisninger i mørket, hvor man bare skal huske at reservere inden. Ring evt. på tlf. 35371917 eller mail center@assistens.dk. Trænger man til smage på “Shakespeare i gryden”, så kan man hænge ud på Kapelpladsens bodega.

Fra kl.20:30 vil man vil kunne opleve en lyssætning af trægrupper og monumenter afspejler Shakespeare tolkningerne på kirkegården. Det vil blive en farveshow af hvid, rød, varme og kolde kolde lys stråler, der vil fremtrylle Shakespeares univers og Nattens væsener. Formålet er at vise en overgang fra byrummet og kirkegårdens mystik afsøges, skriver Assistens.dk.

Kan du nå forbi Center for Kræft & Sundhed kl.19.00, så vil der være oplæg om Helende arkitektur på Nørre Allé 45. Livsfortællinger fra Indvandrer Kvindecentret; otte foto-og lydportrætter på Blågårdsgade 4, 1. tv. Earth Calls med USMIFKA og Thomas Agergaard i Koncertkirken, og så selvfølgelig Kultur N, hvor du kan finde alt fra Aquasounds – Undervandskoncert, chill og gus til discosoup – eller møde med LadyJerks, når de indtager biblioteket. Det er allerede kl.18.00, oplyser Kulturnatten.

Lørdag 15. oktober er der familiedans med Global Kidz

Formiddag for alle danseglade børn. Vær med, når de erfarne instruktører fra Global Kidz sætter musikken på, og der kommer gang i dansegulvet. Det sker i Osramhuset.

Alder: 2-3 år kl. 10-11 og for de tre til 6-årige er det fra kl. 11-12.

Og er det din tur til at komme ud at drikke øl, så er der om aftenen iøvrigt 24 timers fødselsdagsfest på BRUS, Guldbergsgade 29f, hvor Bryggeriet To Øl står for at arrangere festlig musik og mulighed for at købe kebab.

Søndag 16. oktober er der æbleskattejagt og mosteri i Osramhuset

Efter æbleskattejagten, så går turen til Bioteket, hvor der skal mostes og laves saft. Noget af saften drikkes med det samme. Resten pasteuriseres og hældes på flasker til en mørk vinterdag. Medbring eller køb dunke/flasker. Arrangementet er fra kl.11.00-16.00 og er gratis, skriver bioteket.

Mandag 17. oktober er der teater for unge over 17 år i Teater Grob

Teaterstykket: “Under Gud, over Loven” handler om overlægers misbrug af forskningsmidler på Rigshospitalet, og hvordan mange er taget på dyre badeferier med familien på det offentliges regning, skriver Teater Grob. Billet kan købes på forhånd her.

Tirsdag 18. oktober er der kodning for børn på Blågårdens Bibliotek. Faktisk kan man komme hver tirsdag det næste stykke tid fra kl.16.00 – 17:30 og lære om Arduino og Littlebits. Man behøver ikke have nogle forudsætninger, men aktiviteten kræver, at man er mindst ti år.

Onsdag 19. oktober er der trylleri med Den Spanske Guvernør. Miquel har netop vundet Pjerrots Tryllepris, og mon ikke han også den dag vil fange børns opmærksomhed. Showet er for de små helt ned til 3-4 år og helt op til teenageårene. Det foregår fra kl.13-14 på Blågårds Plads.

Torsdag 20. oktober er der pigecamp i Hillerødgade Bad og Hal.

Fredag 21. oktober er danseworkshops i Korsgadehallen, hvor CPH Dance vil komme fra kl.12.00 – 14.00. Du kan finde en Air Track og for eksempel spille basket. Adressen er Korsgade 29.

De fleste dage er der desuden sportsaktiviteter i Nørrebrohallen:

Basket i Stevnsgade fra kl.10.00 – 12.00.

Volleyball (Hele vejen rundt) fra kl.12.00 – 14.00.

Kickboksning fra kl.14.00 – 16.00 (Nørrebro Fighters)