Vi hedder Rising Hope, en dansk NGO stiftet i 2013. Vi består af 5 mennesker i Danmark, som alle har forbindelse til Tanzania eller til (dobbelt)misbrugs-området. Vi har for helt nyligt modtaget en halv million fra CISU til vores kommende projekter i Tanzania.
Vi har sammen med vores tanzanianske partner-NGO etableret et behandlingscenter i Tanzania, som hedder Women’s Hope. Her kommer kvinder i behandling for afhængighed/misbrug. Women’s Hope behandlingscenter er det første af sin slags i Tanzania – For kvinder, drevet af kvinder, i kvindernes eget land. Mød personalegruppen: Manageren Nuru er kvinden i gult, hun holder fanen højt med 9 år som clean

Kvinderne på Women’s Hope laver løbende håndlavede perlesmykker med henblik på salg og til egen opsparing for at skabe grobund for en lysere fremtid med en startkapital. Armbånd og ankelkæder sælges i butikkerne Apair og Paper Doll i Købehavn og er populære med deres udtryk, farver og historie.

Vi glæder os til at komme i gang med vores nye projekter, som består af et halvvejshus/efterbehandling og socioøkonomiske virksomheder, evt. et hønsehus/et gedehold og en køkkenhave. For at vi kan sikre økonomisk bæredygtighed og social bæredygtighed på sigt.

Løbende omkostninger på Women’s Hope behandlingscenter er kun 114.000 kr. om året. Det dækker husleje, strøm, vand, mad, medicin, løn til personalet, security, telefoni, reparationer og opsøgende behandlingsarbejde. 60 kr. sikrer 3 måltider om dagen til 12 beboere og personale.

24 personer kan komme i behandling for misbrug på Women’s Hope om året. Behandlingen består af symptombehandling, gruppeterapi, rådgivning, undervisning, huslige pligter og udflugter til stranden. Over halvdelen af de behandlede er fortsat clean. Det er en enorm bedrift.

Gruppen af kvinder kommer fra intet. De har måttet prostituere sig for at overleve. Omgivelserne regner ikke kvinderne for det skidt, de træder på. De har afhængighed af stoffer, alkohol, cannabis og/eller medicin. Flere har HIV. De har oplevet massiv nedværdigelse strukturelt og lokalt. Derfor har vi i Rising Hope siden 2013 arbejdet med ildhu på at forbedre forholdene for disse skæbner.

Rising Hope
Cvr. 35148086
Tlf. 27574881
www.risinghope.dk