11 mænd blev i går kendt skyldige og straffet med fængsel for at have videreført den opløste bande Loyal To Familia.

Foto ABW

I en sag om videreførelse af den opløste bandegruppering Loyal To Familia (LTF) blev 11 personer i går i Københavns Byret straffet med fængsel. De blev alle dømt for den 26. marts 2022 sammen med andre uidentificerede medgerningsmænd at have forsamlet sig i en offentlig manifestation på Blågårds Plads på Nørrebro, hvor de blandt andet fik taget et gruppebillede for at markere en alliance med en anden gruppering. Herefter deltog de 11 personer i en fællesspisning på en restaurant på Østerbro, som sluttede, da politiet greb ind.

Retten fandt det bevist, at arrangementerne reelt indebar en videreførelse af LTF, der blev opløst ved Højesterets dom den 1. september 2021.

De dømte er i alderen 22 til 38 år, og retten idømte dem bl.a. fængselsstraffe på mellem 30 dage og fire måneders ubetinget fængsel. Baggrunden for de forskellige strafudmålinger er blandt andet, at flere af de dømte også blev dømt for andre forhold.

“Et centralt spørgsmål i sagen har været, om forsamlingen blot bestod af nogle venner og bekendte, der mødtes i socialt øjemed, eller om der i realiteten var tale om et arrangement i regi af LTF. Vi har hele tiden været overbevist om det sidste, og det har byretten nu erklæret sig enig i. LTF er en forbudt forening, og konsekvensen af at deltage i videreførelsesaktiviteter er altså en fængselsstraf,” siger specialanklager Andreas Emil Christensen fra Anklagemyndigheden ved Københavns Politi.

Fakta: De 11 personer blev dømt for at overtræde straffelovens § 132 a, stk. 1 om deltagelse i videreførelse af en forbudt eller ved dom opløst forening.

Kilde Københavns Politi.