Kampsporten i København får et tiltrængt boost i fremtiden, når Kampsportens Hus slår dørene op for et helt nyt hus til både store og små kæmpere på begynder- og topniveau. Det bliver det første af sin slags, og Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 10 mio. kr.

I fremtiden får byens karate, taekwondo, judo og thaiboksere blandt en lang række andre kamsportsudøvere fælles adresse i en ny Nørrebro’sk ’Dojo’ – en japansk betegnelse for et træningssted, som på dansk får navnet: Kampsportens Hus.

Kampsport er en af de mest populære foreningsaktiviteter på Nørrebro, men der eksisterer ikke kommunale faciliteter i København, som er særligt indrettet til kampsport.

De over 100 kamsportsforeninger, der holder til i København, med sammenlagt cirka 8.000 medlemmer på både nationalt og internationalt niveau får derfor helt ny mulighed for at mestre både krop og sind.

Smeltedigel for leg, kampsport og møde
Projektet bliver et fyrtårn for kampsport i København og er kendetegnet ved at være et åbent og inviterende mødested, der viser nye veje til, hvordan kampsport, leg og bevægelse kan forenes.

Husets spændvidde af brugere er stor – alt fra begyndere til landsholdskæmpere vil høre hjemme i huset – børn, unge såvel som ældre. Kampsportens hus skal ikke kun findes i bevidstheden for nuværende brugere, men bliver også et sted, hvor søskende, forældre, børn og unge fra lokalområdet kan lade sig inspirere.

Målet er et skabe et lokalt forankret hus for de mange kampsportsforeninger på Nørrebro, men hvor træningsfaciliteter og øvrige lokaler kan benyttes af andre folkeoplysende foreninger og aktører i dagtimerne.

Kampsportshuset – et vindue til kampsportens verden
Kampsport er ikke kun en sport, men også en kultur, som præger omgangstonen og det sociale samvær udenfor ’dojos’ grænser. Huset bliver åbent og venligt i sit udtryk, og med udendørs træningsstativer får kampsporten lov at flyde ud i haven og blive synlig på terrassen.

En have bliver udformet som et japansk inspireret byrum på husets bagside, og en glasface gør livet og aktiviteten i huset transparent for forbipasserende – som et vindue til kampsportens verden.

Med sine omkring 3.000 kvadratmeter beliggende på ’Skodagrunden’, på hjørnet af Lygten og Frederikssundvej ved Nørrebro Station og den kommende metro får huset en central placering.