Som den første by i verden har København udviklet elektroniske informationstavler til byens cyklister.

Tavlerne skal blandt andet give information om rejsetider og anvise alternative ruteforslag. Formålet er at udnytte den eksisterende infrastruktur bedst muligt. Det skriver København’s Kommune i en pressemeddelse.

Københavns Kommune har netop opsat den første elektroniske informationstavle til cyklister på Nørrebrogade. Inden sommerferien vil der være opsat i alt fem tavler i byen. Der er tale om et innovationsprojekt, hvor hovedstadens cyklister som de første i verden kan få forslag om alternative ruter med mindre trængsel. Andre europæiske storbyer har allerede vist interesse for tavlerne. 

De elektroniske informationstavler vil i første fase kunne give information om blandt andet trængsel, vejarbejde, events, afstande til destinationer og sikkerhedstips. Og inden udgangen af 2017 vil der blive tilføjet informationer om rejsetider og sammenlignede rejsetider mellem biler og cykler. Samtidig vil kommunen lytte til ønsker fra cyklisterne om andre typer information.

Alle fem tavler placeres med retning ind mod centrum, fordi der er mest trængsel i den retning. Den første tavle er placeret på Nørrebrogade inden Dronning Louises Bro, hvor man kan vælge mellem Vendersgade og Frederiksborggade mod Nørreport. På Amager kommer der tavler på tre gader lige før cyklisterne kan vælge mellem to primære ruter, hvis de skal mod Nørreport, hvor de kan vælge enten at køre ad Langebro og H.C. Andersens Boulevard eller Christianshavn og Knippelsbro. Den femte informationstavle vil stå på den centrale cykelrute Gyldenløvesgade over for Søpavillonen.

Informationerne på tavlerne vil løbende blive udviklet og testet i samarbejde med brugerne, og ny information kan nemt tilføjes alt efter behovet. Derfor vil forvaltningen gerne modtage input fra cyklisterne om der er behov for flere informationer og om de er til at forstå. Tavlerne bliver evalueret til efteråret for at se, om cyklisterne ændrer adfærd på baggrund af informationerne. Det vil være muligt at udvide med flere informationstavler i byen.

Læs mere her.

 

 

%d bloggers like this: