Områdefornyelsen Kulbanekvarteret er en femårig helhedsorienteret indsats, der har fokus på den fysiske, sociale og kulturelle udvikling, skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Indsatsen og projekterne udvikles og skabes sammen med kvarterets beboere og lokale aktører samt Københavns Kommune. Det betyder bl.a. at der lægges stor vægt på inddragelse og samarbejde med både beboere, lokale og kommunale aktører. Vi vil skabe den bedste løsning, og det tror vi på kun sker, hvis vi gør det sammen.

Områdefornyelsen Kulbanekvarteret er finansieret med 30 mio. kr. af Københavns Kommune og Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet. Indsatsen løber frem til sommeren 2021 Områdefornyelsen vil bestå af et lokalt sekretariat og en styregruppe bestående af en blanding af lokale og kommunale repræsentanter.

Visionen er at understøtte udviklingen af det gamle industrikvarter til et attraktivt byområde. Her vil områdefornyelsen spille en vigtig rolle som platform for koordinering af planer og projekter. Der skal bl.a. udarbejdes en helhedsorienteret strategi for området, som sammentænker de mange igangværende og kommende indsatser i og omkring kvarteret.